Instagram’da Reklam Nasıl Verilir?

Instagram milyonlarca kullanıcıya sahip olmakla beraber bu sayı her geçen gün daha da artmaktadır. Mobil akıllı cihazların yaygınlaşması ile beraber instagram her gün kullandığımız bir uygulama haline gelmiştir. Instagram’ı bazen paylaşım yapmak, bazen birilerini takip etmek, bazen eğlenmek ve bazen de ticaret amaçlı kullanabiliriz. Yazının devamı boyunca instagramın reklam gücünden nasıl yararlanabileceğimizi ve instagram üzerinden nasıl reklam verildiğini anlatacağız.

Instagram’ın Reklam Gücü Ne Kadar?

 Instagram son zamanlarda eğlenceli paylaşımların yanı sıra alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar içinde uygun bir platform olmuştur. İnsanlar evde ürettikleri el ürünlerini veya işyerlerindeki ürünleri çok daha kolay ve ucuza tanıtabilmek için instagramın reklam gücünden yararlanmaktadırlar. Tesbih, tablo, doğum günü malzemeleri, sevgiliye hediyeler, karakalem gibi sanatsal ürünler ile evde yapılan sabun, kokulu taş vb. ürünler daha çok reklam olarak karşımıza çıkmaktadır. Reklam ile bir ürününüzü aynı anda ve sizin istediğiniz bir biçimde kullanıcılara tanıtabilirsiniz. Sosyal medya hariç tanıtım araçları olan gazete, radyo, televizyon gibi reklam kanalları sizden yüklü miktarlar talep etmektedir. Ancak instagram sayesinde çok cüzi miktarlara tanıtım yapabilirsiniz.

Nasıl Reklam Verebilirim?

Instagram üzerinden iki çeşit reklam verebilirsiniz. Birinci yol instagram takipçi sayısı yüksek olan hesaplarla “dm” üzerinden iletişim kurarak reklam verme yöntemidir. Bu yöntemde iletişime geçtiğiniz instagram sayfalarının takipçi sayısı ne kadar yüksekse reklam verme ücreti de o kadar artmaktadır. Reklam instagram da önemli bir kazanç kapısıdır. Sizde instagram takipçi sayısınızı takipçi satın alarak artırabilir ve bu sayede sayfanız üzerinden reklam yayınlayarak ek gelir elde edebilirsiniz.

instagramda reklam verme

Instagram da iletişime geçtiğiniz hesap sahibi reklamınızı belirli bir süre kendi sayfasından yayınlar ve sizde bu sayede ürününüzü tanıtmış olursunuz. Ancak unutmamak gerekir ki insanlar sizin sayfanıza girdiği zaman takipçi sayınızı yeterli bulmazsa güven eksikliği yaşayabilir. İnstagram takipçi satın alarak ürün kitlenizin kafasındaki olumsuzlukları gidermiş ve ürününüze olan güveni de artırmış olursunuz.

Bir diğer reklam verme yolu ise instagram işbirliği adı verilen reklam çeşididir. Facebook reklam paneli üzerinden işlem yapılmaktadır, bu nedenle bir reklam hesabınız olmalı ya da yeni bir hesap açmanız gerekmektedir. Buraya tıklayarak resmi Facebook reklam yardım sayfasından kolayca yardım alabilirsiniz. Bu reklam çeşidinde instagramın sizi tanıtmasını sağlarsınız. Ürününüzün ulaştığı toplam kişi sayısına göre ücretlendirilirsiniz. Mesela ürününüz için tanıtım sayfası hazırladınız ve reklamınızı yayınladınız. Hedef kitlenizi seçtikten sonra instagramın size sunduğu fiyat seçeneklerinden birisini onaylar ve ödemenizi yaparsınız. Ürününüzün 20 bin kişiye ulaşan görüntülenme sayısı ile 100 bin kişiye ulaşan görüntülenme sayısı eşit olmadığı gibi ödeme miktarları da eşit değildir. Hedef kitle büyüdükçe ödeyeceğiniz miktarlar da artış gösterir.